-10% na celú ponuku so zľavovým kódom BEMONDI10. Doprava zdarma od 300 €.

Ako zariadiť obývaciu izbu v provensálskom štýle?

Načítávanie...
Ako zariadiť obývaciu izbu v provensálskom štýle?

Provensálsky štýl v interiérovom dizajne uniká každej móde. Má verných nasledovníkov ktorí v láske k idylickej atmosfére chcú vo svojom domove vykúzliť niečo také. Provensálsky štýl sa výrazne odvoláva na prírodu, drevený nábytok, svetlé pastelové farby a prírodné textílie majú vplyv na, že v takýchto interiéroch cítíme se svobodně, bezpečně a dokonce idylicky.

Čo je charakteristické pre- provensálsky štýl?

Na túto tému už bolo napísaného veľa a v skutočnosti existuje toľko možností na usporiadanie obývacej izby v provensálskom štýle.

Začnime nábytkom. Najlepšie je zvoliť drevený nábytok s opotrebovanými povrchmi. Jemné  zaoblené línie, vzdušné vyhotovenie a hladké dekorácie spravia svoje. Celok bude doplnený ešte ohnutými nohami a ozdobnými alebo sklápacími rúčkami, napríklad pokrytými patinou. Odporúčame našu jedinečnú kolekciu Coppelia. Nábytok z kolekcie Coppelia je navrhnutý tak, aby uspokojil nielen amatérov levanduľových polí a Marcela Prousta. Coppelia osloví aj tých ktorí sa vo vintage interiéroch cítia príjemne alebo majú jedno ucho blízko k prírode. Neutrálne biele a béžové farby nábytku upokojujú oči. Okrúhle mäkké hrany sú vhodné a bezpečné aj v domácnostiach s deťmi.

Sedačka v provensálskom štýle

Nábytok do obývacej izby v provensálskom štýle pokrýva širokú škálu a ich výberom máme veľké pole, ktorým sa môžeme pochváliť: skrinky rtv, konferenčné stoly a lavice, pohovky, kreslá s podnožkami, komody, konzoly, vitríny na drobné predmety alebo sklené diely a knižnice. Konzoly, ktoré ponúkajú veľa možností usporiadania sa vrátili na scénu. Sú ideálnym miestom pre vázu s kvetmi alebo stolovú lampu zrkadlo v ozdobnom ráme ktoré bude nádherne predstavené nad konzolou.

 

Sedačka v provensálskom štýle

Srdcom obývacej izby teda miestom na ktoré sa zameriava domáci život je zvyčajne veľká pohodlná pohovka a ležadlo. Ak máte priestranný interiér vyberte si podnožku alebo leňošku. Bude to pohodlné a krásne! Pohovky v provensálskom štýle sú často čalúnené ľanom v prírodných, pastelových farbách. Nasadené na ohnuté, konvertibilné alebo smerované nohy upútajú pozornosť. Krásny, štýlový určený na oddych nábytok pričiňuje sa k tomu, že kroky členov domácnosti a hostí smerujú k nim. Môže byť niečo lepšie ako strávený spoločný čas na pohodlnom gauči?

 

Konferenčný stolík

Mimoriadne praktickým doplnkom voľnočasovej súpravy je konferenčný stolík. Tu nás môže fantázia preniesť akýmkoľvek smerom. Od jedného stola po súpravu dvoch alebo troch ktoré sa dajú skryť pod sebou. Od dekoratívnej malej lavičky až po jednoduchú ale veľkú formu, na ktorú si môžete dať nielen šálku kávy a knihu ale aj tanier s obľúbeným dezertom a notebookom.

 

Drevený stôl

V otvorených interiéroch je priestor pre stôl kde si každý nájde svoje miesto. Drevený, opotrebovaný stôl na profilovaných nohách bude pasovať k pohovke na ohnutých nohách, ale v provensálskej obývacej izbe bude dobre vyzerať aj jednoduchší kus nábytku. Je dôležité aby stôl a stoličky vedľa neho boli vyrobené z prírodného dreva.

 

Drevený stôl

Nepostrádateľným prvkom obývacej izby je tiež vitrína alebo skriňa na sklo, riad alebo efektívne drobnosti. V tomto prípade máme tiež veľký výber podľa toho čo chceme uložiť. Mame vitríny úplne presklené iné majú zabudovanú spodnú časť, šuflíky alebo police. Vyberte si vitrínu alebo knižnicu ktorá zodpovedá Vašim očakávaniam.

 

Obývacia izba v provensálskom štýle nemusí byť úplne zariadená opotrebovaným nábytkom vo francúzskom štýle. Zaujímavý efekt získame keď ich skombinujeme so surovým, jednoduchým nábytkom z prírodného dreva kde výrazným prízvukom ktorý upúta pozornosť bude dekoratívna komoda alebo pohovka. Dôležitou ak nie kľúčovou etapou interiérového dizajnu je výber doplnkov. Látky, lampy, kvetináče, fotorámčeky zútulňujú interiér. Ľanové závesy, efektný vlnený koberec, mäkké vankúše a vlnená deka prehodená cez operadlo spravia z relaxácie v takejto obývacej izbe skutočné potešenie a nepostrádateľný prvok dňa na ktorý čaká každý člen domácnosti.

Obývacia izba v provensálskom štýle