-10% na celú ponuku so zľavovým kódom BEMONDI10. Doprava zdarma od 300 €.

Boho spálňa, útulné miesto, kde sa vám bude dobre spať

Načítávanie...
Boho spálňa, útulné miesto, kde sa vám bude dobre spať

Boho štýl v domácnosti

Boho v interiéri je štýl, ktorý čerpá inšpiráciu z hippie, bohémskej a etnickej módy. Je plný farieb, vzorov, prírodných materiálov a flóry, slobody a radosti. V interiéroch v štýle boho sa miešajú pozitívne emócie, romantika, ľahkosť a harmónia. Je to štýl, ktorý umožňuje vyjadriť vlastnú osobnosť a vášeň prostredníctvom nábytku, farieb, látok a doplnkov. Boho spálňa je miestom, kde môžete relaxovať a cítiť sa uvoľnene.

Ako zariadiť spálňu v štýle boho?

Začnite výberom farieb, ktoré pozvete do svojho interiéru. Spálňa v štýle boho by mala byť svetlá a teplá, takže najlepšie sa hodia prírodné béžové, hnedé, rozmazané modré a biele farby. Môžete pridať živé akcenty v podobe tyrkysovej alebo oranžovej farby, ktoré vnesú do miestnosti veselú energiu.

Boho nábytok do spálne, ktorý si vybrať?

Najlepšie sú tie, ktoré sú vyrobené zo svetlého dreva s ažurovými alebo vyrezávanými detailmi. Najdôležitejším prvkom je posteľ, ktorá by mala byť veľká a pohodlná. Ak má vaša spálňa veľký priestor, vyberte si originálnu posteľ s baldachýnom. Nad opierku hlavy môžete zavesiť ručne tkanú atmosférickú makramé. V spálni nesmie chýbať hojdacia sieť alebo kreslo z ratanu či bambusu, na ktorom sa môžete hojdať a relaxovať. Nezabudnite na police alebo knižnice, umiestnite na ne knihy, zarámované fotografie a spomienky na cestovanie.

Boho dekorácie

V boho spálni dôležité tkaniny, najmä tie, ktoré ľahké a vzdušné, ako napríklad bavlna, ľan alebo hodváb. Tu môžete dať priechod svojej fantázii a kreativite. Dôležité sú aj doplnky v podobe vankúšov, prehozov a prikrývok s etnickými, geometrickými alebo kvetinovými vzormi. Na steny možno zavesiť obrazy, plagáty, zrkadlá alebo lapače snov. Podlaha je najlepšie drevená a môže byť zdobená jutovým kobercom alebo tkaná zo špeciálnych tráv. Hrajte sa s farbami, textúrami a vzormi.

Nezabudnite zahrnúť aj rastliny a atmosférické osvetlenie. Žiadny boho interiér sa nezaobíde bez rastlín, preto je dobré umiestniť kvetináče s kvetmi a bylinkami na parapet, podlahu alebo do závesných kvetináčov. Môžete tiež vytvoriť nástenné záhrady alebo girlandy z listov a kvetov. Osvetlenie by malo byť teplé a útulné, hodia sa všetky druhy lampášov, sviečok a nočných lámp s tkanými tienidlami.