-10% na celú ponuku so zľavovým kódom BEMONDI10. Doprava zdarma od 300 €.

Štýlová spálňa

Načítávanie...
Štýlová spálňa

Romantická spálňa, v ktorej by sa vám snívali len pekné sny? Ideálna je svetlá a veľmi vkusne vybavená miestnosť, jemne doladená doplnkami, skrátka, vybavená tak, aby ste sa v nej cítili dobre. Než si vytvoríte samotný návrh spálne, stojí za to pozrieť už hotové návrhy, dohľadať si rôzne inšpirácie. Možno si obľúbite spálne s bielym nábytkom alebo krásnu spálňu s dominantou čalúnenej postele? Pokiaľ sa do vašej spálne okrem postele a nočných stolíkov vojde ešte skriňa, toaletný stolík a lavica, potom už pravdepodobne nebudete k svojmu šťastiu viac potrebovať.

Postele do spálne

Postele do spálne

Prvé kritérium, ktoré sa pri výbere postele núka, je, samozrejme, rozmer. Najobľúbenejším je posteľ 160×200 cm, do väčšej miestnosti je vhodná rovnako posteľ 180×200 cm. Bez ohľadu na formu je najpraktickejšia posteľ s čelom. V tomto ohľade výrobcovia ponúkajú skutočne širokú škálu rôznych čiel: vysoké, nízke, čalúnené, vyrezávané, zdobené štukou, minimalistické, bohato zdobené atď. Stojí za to starostlivo skombinovať všetok nábytok zo spálne, aby ste predišli estetickému stretu.

 

Toaletný stolík so zrkadlom

Mnoho z nás si nedokáže spálňu predstaviť bez dámskeho toaletného stolíka so zrkadlom. Ideálne je, pokiaľ má toaletný stolík menšie i väčšie zásuvky, v ktorých sú uložené rôznorodé poklady: bižutéria, farebná kozmetika, parfumy, malá kozmetická taštička… 

Skrine do spálne

Častou potrebou či tiež nutnosťou je prítomnosť skrine v spálni. Ide o neobvykle praktický nábytok a pokiaľ to priestor len trochu dovolí, rozhodne zvážte nákup skrine do spálne. V skrini sa dá umiestniť náhradná prikrývka, povlečenie alebo jednoducho oblečenie, pokiaľ nemáte doma šatňu. Môže ísť ako o skriňu s posuvnými, tak i tradičnými dverami. Zaujímavým návrhom by mohla byť veľká skriňa so zrkadlom. Ak má zaujímavú povrchovú úpravu, možno ju súčasne považovať za ozdobu interiéru.

Skrine do spálne

Lavice do spálne

Neobvykle praktickým a stále častejšie vyhľadávaným doplnkom je lavica do spálne. Na lavici je možné sa na chvíľu posadiť alebo jednoducho odhodiť zvršok. Lavica môže mať rovnakú povrchovú úpravu ako posteľ, ale naopak môže byť v úplne odlišnom štýle. Je však dobré vyberať lavicu tak, aby spolu s ostatným nábytkom vytvárala harmonický celok.

 

Nočné stolíky

Funkčne zariadená spálňa sa neobíde bez nočných skriniek, častejšie nazývaných ako nočné stolíky. Nočné skrinky či stolíky môžu byť vybavené zásuvkami alebo dvierkami, niektoré druhy sú na nôžkach či kolieskach, existujú rôzne druhy vysokých stolíkov i stolíkov vo forme políc. Kľúčovým kritériom je ich prispôsobenie k posteli a pohodlie pri ich používaní. Pokiaľ máte v úmysle na nočný stolík umiestniť lampičku, musí nočný stolík disponovať patričnou výškou. Čelné strany zásuviek alebo dvierok môžu mať rovnaké zdobenie, ako ostatný nábytok spálne. Špeciálnym dekoračným prvkom sú úchyty: jednoduché, guľaté, ornamentové, keramické atď. 

Písací stôl v spální

Stále častejšie do spálne radi umiestňujeme písací stôl. Vyplýva to z čím ďalej častejšieho javu, že si domov nosíme prácu, keď musí mať každý z domácich svoje vlastné miesto na notebook, dokumenty alebo zošity. Stojí za to dohľadať taký nábytok, ktorý by ladil so zostávajúcim nábytkom spálne. Pokiaľ sme svoju spálňu vybavili bielym nábytkom s vyrezávaním, potom bude do očí bijúci výber moderného písacieho stola v tmavom odtieni.

písací stôl

Doplnky

Nie je žiadnou novinkou, že o konečnom charaktere a vzhľade interiéru rozhodujú doplnky: textílie, osvetlenie, obrazy či sošky. Do štýlových bielych spální sú vhodné textílie v pastelových, jemných farbách, ktoré možno často obmieňať. Práve toto je známy spôsob rýchlej a lacnej zmeny interiéru.