-10% na celú ponuku so zľavovým kódom BEMONDI10. Doprava zdarma od 300 €.

Zariadenie jedálne vo francúzskom štýle

Načítávanie...
Zariadenie jedálne vo francúzskom štýle

Jedáleň je jedinečným miestom kde trávime veľa času so svojimi blízkymi, kde sa socializujeme, kde môžeme donekonečna hodovať a rozprávať sa, užívať si jedinečnú chuť pripravovaných jedál a s potešením pozerať na nádherne vyzdobený interiér. Ak sa postaráme, žeby jedáleň v našom dome bola nielen pekná, ale aj funkčná, naši hostia sa u nás budú jednoducho cítiť dobre.

jedálne vo francúzskom štýle

Ak hľadáte inšpiráciu a nápady ako si zariadiť jedáleň, odporúčame vám francúzsky štýl, ktorý nikdy nevyjde z módy. V útulných, svetlých interiéroch, v ktorých dominuje harmónia, je naša pohoda na správnej pozitívnej ceste. Rovnako sa nemusíte báť, že dôjde k výmene všetkého nábytku za šesť mesiacov, francúzsky štýl je nadčasový.

Poďme teda sa pozrieť nato, aký nábytok do jedálne si zvoliť a ako ho poskladať, aby bol štýlový, pekný a pohodlný.

Jedáleň vo francúzskom štýle

Jedálenský stôl 

Nákup stola je zvyčajne spojený so značnými nákladmi, takže výber by sa mal robiť vedome a opatrne. Ak máte veľký otvorený priestor, vyberte si veľký jedálenský stôl. Ak vás obmedzuje malá plocha, najlepšou voľbou sa javí rozťahovací jedálenský stôl, ktorého hornú časť môžeme upraviť so zväčšujúcim sa počtom hostí.

 dreveny stol

Dobrý výber by bol drevený stôl, ktorý vyzerá veľmi pôsobivo. Na pevnú stolovú dosku sa zmestí nespočetné množstvo riadu.. Profilované, ohnuté alebo kanelované nohy budú ozdobným prvkom, ktoré upútajú pozornosť. Dodatočnou dekoráciou je vyrezávaná zárubňa. Vyčistené stoly vyzerajú pekne. Béžový alebo biely stôl s efektom starodávneho bude perfektne zapadať do francúzskej atmosféry jedálne.

 

dreveny stol

Pohodlné jedálenské stoličky 

Stoličky sú dôležitým, ak nie najdôležitejším prvkom vybavenia jedálne. Aby splnili naše očakávania, musia byť pohodlné. Pravdaže Stanisław Wyspiański navrhol stoličky pre Žofiu a Tadeusza Boyasa tak krásne, ale zároveň nepohodlné. Tieto časy sú už našťastie preč. Stoličky už nie sú tým povestným „mučiacim zariadením“, ale nábytkom priateľským telu, z ktorého sa vám nechce vstávať. Obzvlášť stojí za to vybrať čalúnené jedálenské stoličky s mäkkým sedadlom a efektnou poťahovou látkou. Ľanové, velúrové, zamatové a bavlnené zmesi poslúžia dobre. V poslednej dobe sa čalúnené stoličky s opierkami na ruky vrátili do módy. Vyzerajú ladne aj v moderných interiéroch. Aranžmán dopĺňajú krásne jedálenské stoličky.

 

drevene stolicky

Vitrína do jedálne

Vitrína je mimoriadne dekoratívny a zároveň nepostrádateľný kus nábytku do jedálne. Sklenená vitrína efektívne zobrazuje jej obsah: riad, sklo, porcelán, strieborný riad. Umiestnený blízko stola, na dosah ruky, nám pomôže zorganizovať stravovanie pri rodinných stretnutiach. V menších interiéroch môže byť dobrým riešením rohová vitrína. Ak máte k dispozícii veľký jedálenský priestor, môžete popustiť uzdu fantázii a okrem veľkej sklenenej vitríny umiestniť aj nízku vitrínu, ktorá je iba dekoratívna. Pri výbere vitríny do jedálne venujte pozornosť rezbám, dekorom, je dôležité aby boli v súlade s celou kolekciou nábytku.

 vitrina

Komoda do jedálne 

V jedálni dobre poslúži aj drevená komoda. Môže, ale nemusí byť doplnkom Vašej vytríny. Veľká a priestranná komoda so skrinkami a zásuvkami, často pripomínajúca podstavec príborníka, bude jedinečnou výzdobou miestnosti. Horná časť komody je skutočnou výzvou žeby ju  zaaranžovať a zároveň je to pole na ukážku. Možnosti sú široké: váza s kvetmi, zrkadlo, rámy na fotografie, drobnosti, porcelánové figúrky, hodiny v ozdobnom ráme, môžete ich počítať do nekonečna. A hoci moderovanie je vo všetkých ohľadoch žiadúcou vlastnosťou, s trochou estetického cítenia dosiahneme podmanivý efekt.

Komoda