V období od 3.06 do 10.06 infolinka nebude fungovať. Prosíme o e-mailový kontakt.

Ergonomické stoličky, porovnávame dostupné modely

Načítávanie...
Ergonomické stoličky, porovnávame dostupné modely

Ergonomické kancelárske stoličky sú navrhnuté tak, aby poskytovali pohodlie a zdravú chrbticu pri dlhodobom sedení za stolom. Ergonomické stoličky majú množstvo funkcií, ktoré pomáhajú udržiavať správne držanie tela a znižujú bolesti chrbta. Mnohé z nich majú nastaviteľné operadlo, sedadlo, podrúčky a opierku hlavy. Ergonomické stoličky sú k dispozícii v rôznych veľkostiach a tvaroch, aby používateľovi vyhovovali.

Ak hľadáte ergonomickú stoličku do kancelárie, ktorá vám dokonale padne, prečítajte si tento text.
Poskytneme vám niekoľko návrhov

  • aké funkcie majú ergonomické stoličky a
  • čo charakterizuje najlepšie miesta.

V článku nájdete aj rady, na čo sa zamerať pri výbere ergonomickej stoličky, ktorá vám bude vyhovovať.

 

Ergonomická stolička, oplatí sa ju kúpiť?

Ergonomické stoličky majú mnoho výhod. Jednou z hlavných výhod ergonomických stoličiek je udržiavanie správneho držania tela pri práci za stolom. Vďaka špeciálnym prvkom, ako sú nastaviteľné operadlo, lakťové opierky a opierka hlavy, pomáhajú tieto sedadlá udržiavať prirodzené zakrivenie chrbtice a zabraňujú zaujatiu nesprávnej polohy pri sedení. Nesprávna poloha tela alebo chrbát ohnutý do klbka veľmi rýchlo spôsobí bolesti chrbta a dokonca aj trvalú degeneráciu, ak tento stav trvá roky.


Ďalšou výhodou ergonomických stoličiek je zníženie bolesti chrbta. Ergonomické stoličky sú užitočné najmä pre ľudí, ktorí trpia bolesťami chrbta z dlhého sedenia. Vďaka zabudovaným mechanizmom a vhodnej podpore môže používanie stoličky ovplyvniť zníženie svalového napätia, čo vedie k zníženiu bolesti chrbta.

Ďalšou výhodou používania ergonomických stoličiek je lepší krvný obeh. Tým, že tieto sedadlá poskytujú dostatočnú oporu pre nohy a stimulujú správne nastavenie tela, pomáhajú predchádzať problémom s krvným obehom, ako sú opuchy nôh alebo pocity necitlivosti. Okrem toho je nespornou výhodou ergonomických stoličiek to, že poskytujú pohodlie. Ergonomické sedadlá sú navrhnuté s ohľadom na pohodlie používateľa. Sedadlá vybavené mäkkým sedadlom a operadlom, nastaviteľnými prvkami a kvalitnými materiálmi poskytujú príjemný pocit pohodlia pri práci.

Ako si vybrať ergonomickú stoličku?

Pozrime sa, aké ergonomické stoličky máme z hľadiska funkčnosti a možností k dispozícii. Pri výbere ergonomickej stoličky do kancelárie sa oplatí zvážiť nielen funkcie, ktoré stolička má (podrobnejšie ich popisujeme nižšie). Dôležité je aj spracovanie a materiály; pri kúpe takéhoto kresla sa oplatí venovať pozornosť kvalite spracovania a použitým materiálom. Stolička čalúnená sieťovinou zaistí voľné prúdenie vzduchu, takže práca bude pohodlná aj vtedy, keď zlyhá klimatizácia. Je dobré, aby stolička mala podrúčky, čo vôbec nie je štandardom. Kolieska - je dobré vybrať si správne kolieska pre váš typ podlahy.Pozrime sa teda na kľúčové parametre, ktoré treba zohľadniť pri výbere ergonomickej stoličky.

Nastavenie výšky sedadla

Touto funkciou sú vybavené všetky modely Ergo v našom sortimente. Ide vlastne o základnú a nevyhnutnú vlastnosť väčšiny kancelárskych stoličiek. Prečo je také dôležité, aby bola stolička vybavená touto funkciou? Výška sedadla by mala byť nastavená tak, aby nohy sediacej osoby mohli pohodlne spočívať na podlahe a kolená boli pokrčené približne o 90 stupňov. Možnosť nastavenia výšky sedadla v ergonomických stoličkách pomáha predchádzať vzniku žilovej trombózy spôsobenej dlhodobým tlakom na stehennú tepnu. Nastavenie výšky sedadla poteší najmä vysoké a nízke osoby, tie budú potrebovať nadštandardné nastavenie.

Nastavenie hĺbky sedadla

Táto funkcia je dôležitá pre vysoké osoby. Vyššie modely sedadiel Ergo, konkrétne Ergo 700, Ergo 800 a Ergo 900, sú vybavené nastavením hĺbky sedadla. Hĺbku sedadla možno nastaviť maximálne do 5 cm (6 polôh). Kancelárske stoličky s funkciou nastavenia hĺbky sedadla umožňujú zdravú a optimálnu oporu stehien po celej dĺžke sedadla a udržiavajú správnu polohu bedrovej, hrudnej a krčnej chrbtice. Vďaka tejto funkcii možno stoličku prispôsobiť individuálnym potrebám používateľa a zabezpečiť mu maximálne pohodlie pri práci.

Nastavenie výšky operadla

Všetky ergonomické kreslá z radu Bemondi sú vybavené nastavením výšky operadla. V sedadlách Ergo 500, Ergo 800 a Ergo 900 je rozsah nastavenia maximálne 4 cm (v 4 polohách). Sedadlá Ergo 600 a Ergo 700 majú v tomto ohľade väčší rozsah, a to 5 cm (v polohách). Ak chcete dosiahnuť dokonalé prispôsobenie sedadla, keď máte dlhší trup, ako je priemer, oplatí sa zohľadniť túto vlastnosť.

 

Blokovací mechanizmus na naklápanie operadla dozadu

Táto funkcia umožňuje zablokovať operadlo v požadovanej polohe a vychutnať si relaxáciu. Všetky naše ergonomické stoličky sú vybavené aretáciou sklonu operadla. Rozdiel je v tom, že sedadlá Ergo 700, Ergo 800 a Ergo 900 majú takéto blokovanie v 9 polohách, Ergo 600 v 4 polohách a Ergo 500 len v 3 polohách. Ak je pre vás dôležité, aby ste mohli pri práci relaxovať, určite venujte pozornosť tejto vlastnosti sedadiel.

Okrem toho sú všetky sedadlá Bemondi Ergo vybavené nasledujúcimi funkciami:

  • Bedrová opierka
  • Synchronizované sklápanie sedadla a operadla
  • Ochrana proti spätnej reakcii
  • Opierka hlavy nastaviteľná o 3 cm
  • Mäkké opierky rúk
  • Výškovo nastaviteľné opierky rúk (hore/dole) o 7 cm
  • Otáčanie lakťových opierok (vľavo/vpravo) - 3 polohy

Kreslá Ergo
Kreslá Ergo