-10% na celú ponuku so zľavovým kódom BEMONDI10. Doprava zdarma od 300 €.

Nábytok pre advokátske kancelárie

Načítávanie...
Nábytok pre advokátske kancelárie

Advokátska kancelária je miesto, ktoré má vzbudzovať dôveru klienta, ktorý vyhľadal poradenstvo či právnu pomoc. Podľa toho, ako si svoje pracovné miesto zariadite, vás budú ostatní vnímať. A práve kancelária je hlavným prvkom vášho imidžu. Stojí za to vybaviť ju tak, aby zdôrazňovala vašu profesionalitu, a podporovala dôveru vo vás, ako v efektívneho právnika či advokáta.

Klasické alebo moderné

Prvou voľbou, ktorú musíte urobiť, je: Klasický alebo moderný kancelársky nábytok?

Absolútne všetko záleží na vašich preferenciách, na tom, v akom interiéri chcete pracovať, ako sa chcete prezentovať svojim klientom. Druhým faktorom podmieňujúcim výber štýlu je veľkosť kancelárie. Vo väčších priestoroch pôsobí efektívne nábytok v klasickom štýle. Pre menšie kancelárske priestory je vhodnejší moderný nábytok s presklenými doskami alebo kovovými doplnkami.

Nezávisle na tom, aký štýl si zvolíte, či klasický alebo moderný, musí byť nábytok vo vašej kancelárii elegantný, pevný, a predovšetkým kvalitný a vyrobený z dobrého materiálu.

Ak poznáte už odpoveď na otázku: Klasický alebo moderný kancelársky nábytok, je čas zamyslieť sa nad tým, čo všetko vlastne potrebujete.

Nevyhnutným prvkom vybavenia každej kancelárie je, samozrejme, písací stôl a kancelárska stolička či kreslo.

 

Písací stôl

V závislosti na tom, akým kancelárskym priestorom disponujete, si môžete vybrať buď veľký elegantný kancelársky písací stôl s priestornou doskou, ktorá vám zaistí potrebný priestor pre výkon vašej práce. Ak má však vaša kancelária skôr menšie rozmery, vyberte si rozhodne písací stôl štandardných rozmerov, zato v elegantnom prevedení. Navyše je vhodné si ku každému písaciemu stolu dokúpiť prídavný stolík, dosku alebo kontajner z rovnakej kolekcie.

Obchody s kancelárskym nábytkom ponúkajú vždy rozsiahlu škálu kancelárskych písacích stolov. Dostupné sú ako veľmi jednoduché, až minimalistické modely, ale tiež vyrezávané, sofistikované s ozdobnými čelnými stranami. Je vhodné sa medzi ponukami takých obchodov zorientovať. My ponúkame kancelárske stoly z kolekcie klasického kancelárskeho nábytku Prestige dostupné v internetovom obchode Bemondi. Ide o veľmi elegantný nábytok s povrchovou úpravou z prírodného dreva a dodatočnou výhodou je tiež prekrásna koňaková farba nábytku.

V kolekcii Prestige sú dostupné písacie stoly mnohých rozmerov, a to od 120 cm do 330 cm.

Kancelárska stolička

Kancelárska stolička, to je tá časť nábytku, z ktorej budete ťažiť po väčšinu celého pracovného dňa. Je teda viac než vhodné postarať sa o to, aby nebola len elegantným a štýlovým prvkom, ale najmä tiež pohodlným. Ak je to možné, potom pred nákupom skontrolujte, či vybraný model spĺňa vaše očakávania. Máte chuť sa na ňu posadiť alebo práve naopak, čo najrýchlejšie sa od nej vzdialiť? Modely kancelárskych stoličiek, ktoré sú teraz dostupné na trhu, sú vybavené mnohými vymoženosťami: nastaviteľná výška kresla, uhol nastavenia opierky chrbta či nastaviteľné opierky rúk. Alebo chcete, aby bolo vaše kreslo vybavené funkciou hojdania, aby ste si raz za čas, keď to budete potrebovať, mohli opierku chrbta naklopiť a odpočinúť si?

Pred nákupom kancelárskej stoličky by ste sa mali zamyslieť, z akého materiálu by taká stolička mala byť vyrobená. Tie najelegantnejšie kúsky sú vyrobené z prírodnej kože, avšak i medzi kreslami z eko-kože nájdete také, ktoré sa vyznačujú pevným spracovaním, a navyše ich môžete zakúpiť za atraktívne ceny.

kancelarska_stolicka_lider

Konferenčný stôl

Je dosť obťažné predstaviť si advokátsku kanceláriu bez konferenčného stola. A zase sa to všetko bude odvíjať od veľkosti kancelárskych priestorov, do ktorých bude nábytok umiestnený. Ak je to možné, vyberte si veľký stôl s oválnou doskou. Dostupné sú potom klasické, tradičné modely, tak i také, ktoré sú vybavené doplnkami ako: mediaporty, priechodky na kabeláž a ďalšími. Ide o stoly s dekoratívnymi prvkami, ale napr. tiež s ochrannými krytmi chrániacimi dosku pred poškriabaním. Výber záleží na vašich aktuálnych potrebách.

 

Konferenčná stolička

Stoličky musia byť vybrané ku konkrétnemu stolu, aby tak vytvárali estetický celok, to sa zdá byť na prvý pohľad jasné. Avšak i v tomto prípade, rovnako ako to bolo pri kancelárskom kresle k písaciemu stolu, sa musíte rozhodnúť, či to budú stoličky čalúnené prírodnou či eko-kožou. Alebo si vyberiete napr. jednu z elegantných textílií? Pokiaľ je to tak, vhodnejšia by bola hladká, alebo s jemnou textúrou. Rozhodne sa vyhnite výrazným vzorom a farbám, ktoré sú vhodné pre iné príležitosti.

Skrine a komody na dokumenty

V každej kancelárii sa nachádza nepreberné množstvo dokumentov, skriptov a zakladačov, ktoré sa nesmú len tak niekde váľať všetkým na očiach, a to ako z estetického hľadiska, tak i podľa aktuálne platných právnych predpisov GDPR. Výber zodpovedajúceho nábytku na ukladanie dokumentov je podmienený troma faktormi:

  • štýlom interiéru (písací stôl, kreslo),
  • povrchovými dispozíciami priestoru,
  • množstvom vecí, ktoré chcete uchovávať.

office furniture

Farby a doplnky

Nábytok určený pre advokátske kancelárie sa najčastejšie vyberá v tmavších odtieňoch: hnedej, bordó, tmavozelenej, tmavomodrej. Ide o klasiku, ktorá sa v tejto brandži osvedčila. Povahu takého pracovného miesta je nutné zdôrazniť zodpovedajúcim výberom farieb. Neprípustné a neodporúčané sú krikľavé farby. I doplnky by mali byť tón v tóne a vybrané premysleným spôsobom. Stojí za to investovať, utratiť o niečo viac peňazí a dokúpiť napr. vkusný obraz, grafiku alebo sošku. V súdržnom a premyslene zariadenom interiéri sa budú zamestnanci cítiť jednoducho dobre, a klienti sa budú radi vracať.