-10% na celú ponuku so zľavovým kódom BEMONDI10. Doprava zdarma od 300 €.

Klasický kancelársky nábytok alebo aký nábytok?

Načítávanie...
Klasický kancelársky nábytok alebo aký nábytok?

Skriňový nábytok je nepostrádateľným prvkom každej kancelárie, ktorý má vplyv na komfort práce a prestíž firmy. Medzi kancelárskym nábytkom rozlišujeme kancelárske kreslá, kancelárske skrine a klasické stoly. Každý z týchto prvkov má svoje výhody a funkcie.

Kancelárske kreslo v klasickom dizajne

Kancelárska stolička poskytuje pohodlie a ergonómiu pri práci na počítači alebo pri rokovaniach. Kancelárske stoličky by mali mať nastaviteľnú výšku, sklon operadla a výšku podrúčky. Mali by mať aj správne tvrdé sedadlo a operadlo, aby sa predišlo bolestiam chrbta a krku. Kancelárske kreslá môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, ale pre elegantnú kanceláriu je najlepšie zvoliť kreslá z prírodnej kože s povrchovou úpravou z dreva. Je dôležité zladiť kancelársku stoličku so štýlom a farebnou schémou interiéru.

Klasický pracovný stôl

Stôl je kus nábytku, ktorý je spolu s kreslom základom vybavenia každej kancelárie. Klasické stoly sa vyznačujú jednoduchým a elegantným tvarom a sú vyrobené z dreva alebo dyhované. Klasické stoly môžu mať veľkosť od 140 cm až po 330 cm. Ich funkčnosť zvyšujú ďalšie prvky, ako sú zásuvky, police alebo podstavce. Klasické pracovné stoly by mali poskytovať dostatočnú pracovnú plochu a priestor pre počítač, telefón a ďalšie príslušenstvo.

Klasický pracovný stôl je univerzálny kus nábytku, ktorý sa hodí do rôznych miestností. Klasický kancelársky stôl bude dobre fungovať v kancelárii generálneho riaditeľa aj v kancelárii zamestnanca. Klasický kancelársky stôl sa dobre kombinuje s iným kancelárskym nábytkom, ako je napríklad kancelárska skriňa alebo kancelárska stolička. Klasický pracovný stôl sa hodí aj k rôznym štýlom, od tradičného až po moderný.

Na trhu je široká ponuka klasických kancelárskych stolov, ktoré sú k dispozícii v mnohých variantoch, líšia sa farbou, materiálom, rozmermi, príslušenstvom a tiež povrchovými úpravami, ako napríklad:

  • Klasický kancelársky stôl z tmavého dubového dreva so zásuvkami a podstavcom na kolieskach. Tento stôl bude ideálny do kancelárie s tradičným charakterom a vysokými štandardmi.
  • Klasický kancelársky stôl z drevotrieskovej dosky vo svetlom odtieni. Tento stôl sa hodí do kancelárie s moderným vzhľadom a minimalistickým zariadením.
  • Klasický kancelársky stôl dyhovaný drevom v koňakovej farbe s prekrytím na hornej doske. Tento stôl sa hodí do kancelárie s exkluzívnym dizajnom pre náročných manažérov.

Klasický pracovný stôl je kus nábytku, ktorý splní očakávania každého používateľa z hľadiska estetiky a funkčnosti a dodá prestíž a triedu každej miestnosti.

Kancelárske skrine

Kancelárske skrine sa používajú na ukladanie dokumentov, kníh, zariadení a iných predmetov potrebných na prácu. Kancelárske skrine môžu byť otvorené alebo zatvorené, s dvierkami alebo zásuvkami. Môžu mať rôzne veľkosti a tvary v závislosti od vašich potrieb a dostupného priestoru. Kancelárske skrine by mali byť robustné a odolné, ale aj estetické a mali by ladiť s dizajnom kancelárie.

Ako zariadiť klasickú kanceláriu

Pri zariaďovaní pracovne alebo elegantnej klasickej kancelárie je potrebné zvážiť niekoľko aspektov. 

  • Po prvé, kancelária by mala byť reprezentatívna a odrážať charakter spoločnosti a jej vedúceho. 
  • Po druhé, mala by byť funkčná a umožňovať efektívnu prácu a komunikáciu.
  • Po tretie, je dobré, aby bola pohodlná a príjemná.

Preto sa pri výbere kancelárskeho nábytku odporúča zvoliť kvalitu a nadčasový štýl. Kancelárska stolička na prácu pri stole by mala byť pohodlná a elegantná, najlepšie z prírodnej kože. Kancelárska skriňa by mala byť priestranná a uzamykateľná, aby chránila dôležité dokumenty. Klasický stôl by mal byť veľký a robustný, s veľkou doskou. Zariadenie pracovne možno navyše doplniť konferenčným stolíkom, pohovkou z kvalitnej kože a kreslami pre hostí, stolnou alebo stojacou lampou a kvetináčmi alebo obrazmi na stenách.